Dan

Mânat de căutarea curioasă de răspunsuri, dorința de a fi de un folos semnificativ altui om și inspirat de profesorii și formatorii mei, mă aflu azi pe complexul, dar minunatul drum al psihoterapiei.

Cred că deseori, prin ceea ce fac pentru oamenii cu care colaborez în cabinet, sprijin recuperarea sau contribui la vindecarea rănilor emoționale, sufletești, lăsate de greutățile vieții.

Găsesc psihoterapia ca fiind acea ramură a psihologiei care îmbină într-un mod unic, personalizat și creativ, știința, cunoașterea, buna relaționare dintre oameni dar și curentele și tehnicile pentru a croi procesul terapeutic potrivit fiecăruia. Așa încât, după absolvirea Facultății de Psihologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța, am ales acest domeniu de specializare, în care și lucrez încă din 2009. Am urmat după facultate un program de masterat in Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală, iar de câțiva ani mi-am incheiat și studiile doctorale. Formarea mea de suflet rămâne Psihoterapia Ericksoniană – poate pentru că a fost și prima – la care am adaugat apoi formarea în Psihoterapii Scurte și pe cea în Psihoterapia Integrativa a Traumei. Repertoriul de abordări și instrumente l-am suplimentat cu tehnici ale Interviului Motivațional, apoi cu Metoda Propoziției Intenției sau Constelația Intenției (IoPT - Identity-oriented Psychotrauma Therapy), iar de la începutul lui 2019 lucrez și cu EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

De ceva ani deja am luat contact cu Psihotraumatologia și informațiile detaliate despre traumă. Aș spune că este acum zona de lucru și intervenție principală în cabinet, dar și cea mai îndrăgită. Am văzut atunci magnitudinea importanței relaționării timpurii a omului cu persoanele dragi, a rănirii nevoilor simbiotice și deci a consecințelor funcționării adultului cu aceste nevoi rănite pe parcursul vieții sale. Perspectiva psihotraumatologică m-a condus să văd acum persoana ca fiind perfect funcțională, plină de capacități și resurse pe care și le poate folosi fluid, dar mai ales capabilă de autoreglare, dacă are răbdare și disponibilitate de lucru cu traumele ei. Iar eu sunt aici să creez cadrul optim, potrivit pentru asta, să te însoțesc și să te asist colaborativ, ca partener egal pe drumul vindecării tale.

Cred în formarea continuă, în evoluție, dezvoltare și învățare permanentă. În timpul liber, totuși, sunt amator și pe alocuri practicant serios 😉 de sporturi, călătorii, motociclism, muzică și drumeții montane.