Bună!
Eu sunt Florina.
Am luat contact cu psihologia în timpul liceului pedagogic, când am studiat diferite ramuri și aplicații practice ale ei. A fost dragoste la prima vedere de ambele părți și de atunci am construit împreună o relație profundă și bogată în experiențe și satisfacții multiple. Mi-am ales psihoterapia ca mod de a înțelege și de a simți psihologia încă din anul II de facultate. A ajutat și faptul că am învățat-o în dulcele grai moldovenesc, lângă teiul lui Eminescu, cu atât de multe influențe profunde puternice, câte găsește oricine se duce în Iași cu inima deschisă.
După facultate, m-am întors acasă cu instrumentele și atitudinea potrivite pentru a pune în comunitatea din care provin câte o picătură de sănătate în fiecare zi. Prima mea formare de bază a fost în psihoterapie ericksoniană, din care am învățat cum să-mi folosesc simțurile și creativitatea pentru a asculta și a mă comporta într-un mod terapeutic. Concomitent, am învățat cum să înțeleg problemele fiind atentă la funcționarea gândurilor prin psihoterapia cognitiv-comportamentală. Apoi mi-am ascuțit mintea formându-mă în arta conversației terapeutice prin antrenamentul de la Psihoterapii scurte, orientate pe resurse și soluții.
Toate acestea, dar mai ales curiozitatea pentru propriul meu drum spre sănătate psihică (care cel mai probabil va continua pentru tot restul vieții) m-au condus către ceea ce studiez și simt în fiecare celulă de om și de profesionist: psihoterapia traumei. Cu această formare și cu propriul meu proces de psihoterapie făcut în aceeași direcție, am putut să adaug la trăsăturile mele de profesionist autenticitatea. Așa cum o înțeleg eu, această formă de psihoterapie pornește de la înțelegerea că toate experiențele lasă urme în interiorul nostru. Pe unele le putem alina și vindeca singuri, cu toate resursele de care dispunem în sistemul nostru psihic și în exteriorul lui. Pentru altele avem nevoie de ajutor ca să descoperim moduri mai sănătoase de a le căuta, de a le pansa și de a le cicatriza astfel încât să putem să trăim neîncetiniți de durerea din ele. Și unele și altele au nevoie să fie văzute, mângâiate și luate în seamă. Pentru asta, oamenii au inventat psihoterapia, ca spațiu sigur în care acest proces să se întâmple în modul unic de care fiecare om are nevoie.
Pe scurt, programele de pregătire profesională prin care eu am crescut ca psihoterapeut sunt:
- Hipnoză clinică, relaxare și terapie ericksoniană
- Psihoterapie cognitiv-comportamentală
- Psihoterapii scurte, centrate pe resurse și soluții
- Psihoterapia integrativă a traumei
- EMDR - Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (Desensibilizare şi Reprocesare prin Mişcări Oculare)